Irány Peking

Irány Peking

49. nap

2008. június 25. - Boglarka

2008.06.22. vasárnap

Csubi: Szombat délután és vasárnap a mongol fővárosban voltunk. A vendéglátóink szerint csodát tettünk Ulánbátorban 5 éve nem esett ennyi eső. A vendéglátóink sok szépet mutattak nekünk, a szállást és a kaját fizették. Akik segítettek nekünk Ulánbátorban: Luvsan Purevkhuu, U. Ashkhuu, U. Enkhtugs, M. Jaczkovics.

A kínai határon való bejutás izgalmas lesz, mivel Léna is úgy kapott vízumot, hogy az északi határ és Peking között tilos biciklizni, és így vonatra kell szállnia. Mi nem szeretnénk. Ha másképp nem engednek be az országba, akkor a lehető legrövidebb távolságot akarjuk csak vonatozni, de a mongol vendéglátónk igyekszik kitalálni valamit.

 

A mongol vendéglátó levelét idemásolom, javítás nélkül. Pár évig itt tanult Magyarországon, és itt is tanult meg magyarul beszélni, a magyarországi mongol konzul ajánlásával vettük fel vele a kapcsolatot. A levelét nem javítgatom ki, hiszen érthető:

 

Luvsan Purevkhuu /Ulánbátor/:A fiukkal a varos kozpontban megjelolt helyen talalkoztam Szombaton este ugy 7 ora tajban.
Onnan mi mentunk a Magyar Koztarsasag Pekingi Nagy Kovetsegenek Ulanbatori Hivatalra.
Ez volt 5 perc gyaloglasnyi tavolsagra attol a ponttol ahol mi eloszor talalkoztunk. Ott a hivatal vezetoje Nagy Kovet Jaczkovits Miklos Ur vart bennunket. Ott a Nagy Kovet Ur fel bontotta egy uveg "Absolut" nevu vodkat hogy meg koccantsunk a fiuk altal produkalt absolut teljesitmenyre. Hat igen ez valoban hihetetlen teljesitmeny.

40 nap alatt meg tenni 9000 km utat ez nem minden napi teljesitmeny. Ez egy sportolo kerekparosnak is becsuletere valna. Ok hajtotta  a teljesitmenyt. Ok egy celt tuzott ki maguk ele hogy 60 nap alatt biciklin Szegedrol kiindulva elerni Pekinget Ukrainia, Oroszorszag, Mongolian keresztul Napi  200-300 km-t bicikliznek az osszes comfortot felre teve, mostoha  korulmenyek kozott.  A fiuknak ez a kitartasa,  szivossaga, celratorusege  pelda lehet sok  magyar  es nem magyar fiatal  embernek,  kamaszkoruaknak.

Mi meg tiszteltunk a fiuk altal produkalt  teljesitmenyt es vendegul  lattunk  oket ket  napra. Belvarosban  elszallasoltunk  egy vendeghazban  2 napra. Es az elso este vittunk oket egy Magyar gyors etterembe.

Vasarnap delelott mi meg latogattunk Neprajzi muzeumot ahol a dinosaurt lattunk utana mi elmentunk Nemzeti tortenelemi muzeumba. Delben a tisztelt nagy Kovet ur adott az ebedet a fiuk tiszteltere. Delutan  mi mentunk  egy kis ajandekot vasarolni  a Kozponti  Aruhazba. Utana  oket  elkisertem  a szallasukra. Vasarnap egesznap esett az eso azert mi nem tudtunk korul nezni varosban

Hetfon kora reggel 8.30 korul en elbucsuztam toluk  pont azon a helyen  ahol eloszor talalkoztam hogy egy centivel se kurtitsam a biciklistak uthosszat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeged-peking.blog.hu/api/trackback/id/tr58538539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása