Irány Peking

Irány Peking

54. nap

2008. június 27. - Boglarka

2008.06.27 péntek

Csubi kora reggel: Pár óra és a kínai határnál vagyunk. Aránylag jól bírtunk menni, bár Cajg óta nincs rendes betonút, gyakorlatilag csupa por és homok minden.

 

Gézu 7.30: 1 km-re vagyunk a kínai határtól. Nem tudom hogy tudunk átmenni, egy mongol rendőr azt javasolta, hogy szájunk kocsira, amíg átmegyünk. Mongóliában is szívtunk jó sokat. Ulanbatorig áztunk és fáztunk, Ulanbatorban is esett. Onnan aztán nincs tovább út, csak por. A Gobiban végig jött fölöttünk egy felhő. Volt olyan mocsár, hogy még egy teherautó is elakadt. Itt még bevásárolunk, mert azt mondják odaát minden drágább. Most meg megint állati meleg van. Nem tudom mit mondhatnék, Mongóliáról még sok mindent majd otthon. Már csak 12 nap.

 

Gézu délelőtt 10 óra: Átértünk. a határról vissza kellett mennünk a városba (ami 500 m-re van a határtól) és ott a főtéren fogadtunk egy UAZ-t, aki átvitt bennünket az első kínai városig, ami kb. 5km-re van a határtól. A kínaiak nem engednek be a határon senkit se gyalog, se biciklivel, csak kocsival lehet átmenni, ezért vannak erre szakosodott gépjárművek. Ezt a mongol határőr mondta. Az üzlet kb. 5000 Ft-ba került. Az állunk viszont leesett. Ez csak egy kis kínai határváros, mint Röszke, ez is a sivatagban van, mint a mongol oldal, de itt aszfalt van, az utcákon bokrok és fák, amiket locsolnak, utcai lámpák, márványborítás, csarnok és futószalag. Az utcán rengeteg az autós, de még több a biciklis.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeged-peking.blog.hu/api/trackback/id/tr46541909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apaCs · http://biciglizz.blog.hu 2008.06.27. 21:09:37

Nagyok vagytok srácok! hajrá, fel (illetve le) Pekingbe!

argo 2008.06.29. 16:57:28

Gyakorlott túrázóként kissé tamáskodom e teljesítmény felett. Felmálházva, alapvetően ismeretlen úton, gyakran borzasztó körülmények között napi 200 km-es etapokat megtenni 50 napon át két alap mountain-bike nyergében...
Nem akarok megbántani senkit, de...
Végül is mindegy, bármerre jártrok, bármivel mentek, jó utat, sok szerencsét!

Biggreek 2008.06.29. 20:12:08

Hajrá srácok!
Várjuk a friss infót!

Attila, aki itthon maradt 2008.07.02. 14:03:28

Indulás előtt egy nappal azon tanakodtunk, hogy vajon beengednek -e kerékpáron kívül mást -utánfutót - is?
megjött a válasz: még kerékpárost sem.
süti beállítások módosítása