Irány Peking

Irány Peking

39. nap

2008. június 13. - Boglarka

2008.06.12 csütörtök

Csubi:
Irkutszk előtt 500 km-rel vagyunk. Sok helyen nincs út. Tegnap pl. 90 km totál földút volt. De azért 300 km-t mentünk. Mokány kaptatók vannak ám erre!
Jól vagyunk, az emberek rendesek. Ha a biciklik bírják, tuti odaérünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeged-peking.blog.hu/api/trackback/id/tr6519196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lenkeanyu 2008.06.16. 21:42:41

Gratulálok az eddigi teljesítményhez, nem semmi., nagyon mentek fiúk...! :O
Ezek után a BéBu meg sem fog kottyanni, jó kis keresztedzés lesz ez előtte. ;) Az erő legyen veletek és a biciklikkel! Hajrá!

katalibota 2008.07.07. 08:54:38

Szeretném megkérdezni, hogy hogy sikerült orosz és kinai vizumot valamint utvonalengedélyt szerezni a fiúknak. Jól csinálták az biztos és valószínűleg nem a külügy intézte nekik.

Boglarka 2008.07.07. 09:19:01

A vízumokat úgy próbáltuk beszerezni, hogy figyelmesen elolvastuk, hogy mi szükséges ahhoz, hogy a vízumkérelmet engedélyezzék. Ez a meghívólevél, vagy a visszaigazolt szálláskérelem.
Több orosz céget kerestem meg ímélben, hogy tudnak-e meghívólevelet küldeni, és végül az egyik cég - kifizetve az ő intézkedési költségeiket - 3 hónapos üzleti meghívót küldött a fiúk nevére.
Kínában pedig arra azokra a napokra, amikor az országban kívánnak tartózkodni, egy utazási irodán keresztül lefoglaltuk a lehető legolcsóbb szállásokat.
A protokollszervezetek NEM TUDNAK ilyesmiben segíteni, ld. Léna és társa kérelmét is. A Külügy széttárta a karját, hogy ők a Lénáért sok mindent megtettek, de nem jutottak célhoz.
Gyakorlatilag azokat az iratokat kell beszerzezni, amiket az egyes konzulátusok honlapjain írnak. Az Oroszországban és Kínában meghozott vízumkérelem elbírálásával kapcsolatos törvényeket, rendeleteket semmiféle televíziós és egyéb protokolláris ismeretség, ismertség nem bírálhatja felül.
Ja, és a biciklizésről: ha megszerzed a belépési engedélyeket, vízumokat, onnan kezdve már csak FORMAI kérdés, hogy mivel érkezel az adott országba: vonattal, repülővel, autóval, biciklivel, vagy éppen békaügetésben.
Útvonal engedélyeztetés nem történt, de a fiúkat többször is igazoltatták az úton, és nem kötöttek beléjük ilyesmi miatt, mivel ők "túráztak".
Ha még konkrét információkra van szükséged, írj az sz.eneh@hotmail.com-ra.
Üdvözlettel: Boglárka
süti beállítások módosítása