Irány Peking

Irány Peking

56. nap

2008. június 30. - Boglarka

2008.06.29 vasárnap

Gézu este: A selyemúton vagyunk. Ma két eső elől menekültünk meg, amikor láttuk a nagy felhőket, fedél alá húzódtunk. Bementünk egy boltba, alig voltak benn vásárlók. Aztán hirtelen nagyon sokan lettek, gondoltuk, hogy hirtelen milyen sok vásárló lett. De nem, ezek vagy huszan bejöttek utánunk felnőttek, gyerekek, nézni, hogy hogy nézünk ki, mit csinálunk. Folyton elállták az utat, és csak bámultak, egy szót sem szóltak. Amikor elindultam feléjük, akkor meg szétrebbentek, elszaladtak. Kicsit fárasztó, hogy mindenhová egy kisebb alakulat követ. Mongóliában is megnéztek, de nem bámultak ennyire.

Peking még 300 km-re van, de most pihenünk egyet. Ahogy számoltuk, 57 nap folyamatos biciklizéssel el tudunk jutni Pekingbe. Eddig egy pihenőnapot tartottunk, most itt is maradunk egy napot, hátha Csubi jobban lesz. Mostmár ha napi harmincvalahány kilométert gyaloglunk, akkor is eljutunk Pekingbe. Ma, mivel Csubi elég rosszul van, az itteni jó utakon is csak 160 km-t haladtunk. Az eddigi átlagunk a sivatag előtt 180 km/nap volt, a sivatagban végigtekert egy hét alatt viszont egy kicsit belassultunk, így az átlag is csökkent.

A nagy falat még nem láttuk, csak több kicsi falat.

Ha Pekingbe érünk, még mindig lesz pár napunk nézelődni, és aztán irány haza!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeged-peking.blog.hu/api/trackback/id/tr79545798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása