Irány Peking

Irány Peking

58. nap

2008. július 01. - Boglarka

2008.07.01 kedd

Csubi délben: Tegnap 150 km-re voltunk Pekingtől, ma 150 km-re vagyunk Pekingtől. Ahol tegnap megszálltunk, ott mondták, hogy melyik úton induljunk el. Az autópálya mellett vezet egy vékony út, azon menjünk. Kerestük az utat, és találtunk egyet. De az nem az volt. Délre kellett volna mennünk, az út meg végül kelet felé vitt. 50 km után elértünk egy városba. Gondoltuk, ha már itt vagyunk, megyünk tovább még egy kicsit, mivel a térkép szerint erre van a kínai nagy fal is. Kérdezősködtünk a városban, de mindenki csak értetlenül nézett ránk. A nagy falat sem tudtuk elmagyarázni. Rajzolgattunk téglákat, falat, de mindenki csak rázta a fejét. Végül egy boltban egy értelmesebb csaj elirányított, hogy erre felé nincs a nagy fal (bár a térkép azt mutatja)/valahogy úgy mondják: pá dáviá/, menjünk csak vissza, és majd onnan Peking felé. Visszafordultunk, a mai nap szívás volt. Az útjelző táblákat sem tudjuk kisilabizálni. Próbáljuk a táblákon a jeleket egyeztetni a térképen levővel, hogy egy mikrobi és egy svájcisapkás tévé melyik várost jelentheti, de semmi sem egyezik.

Egész nap esett az eső, és Peking felé semmit sem haladtunk.

Gézu: Ma nem megyünk be Pekingbe. Nem sikerült megtalálnunk a legrövidebb utat, így feljöttünk északra a hegyekbe kirándulni, hogy megnézzük a világörökség részét képező falat, de az itteni falvakba senki nem tud róla semmit. A műholdról látszik, de innen nem :)  Aztán sikerült találnunk egy értelmesebb tekintetű boltos csajt, aki elmagyarázta, hogy menjünk vissza 5 km-t és majd onnan vezet út a falhoz.

Ma 90 km-t mentünk és 20 km-t távolodtunk Pekingtől, így most 170-re vagyunk. Szemerkél az eső, ezért ma már nem megyünk tovább. Itt vagyunk egy boltba, ahol minden el akarnak adni nekünk, egyszerűen nem értik azt, hogy elég. Minden olcsó, csak már nem merünk megenni semmit, ami nem csomagolt. Ja és ma lekapcsoltak bennünket a rendőrök is, kb. fél órát vártunk, amíg jött valami fejes és megnézte a vízumunkat, aztán elengedtek.

Szóval holnap Peking.

/Ez meg nincs sehol:

A bejegyzés trackback címe:

https://szeged-peking.blog.hu/api/trackback/id/tr35547818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása